Több nemzedék is tiszteletét tette kiállításunk jászdózsai állomásán

A Kárpát-medence arcairól szóló, Minden magyar számít! címet viselő kiállítás a Nógrád vármegyei Pásztóról a Jászságba érkezett. A tárlatot Jászdózsa központjában, a Petőfi Sándor Művelődési Ház parkolójában Baranyi Sándor polgármester nyitotta meg.

– Nagy öröm számunkra, hogy a nagyobb városok mellett Jászdózsára is eljutott a nemzeti összetartozást szimbolizáló kiállítás – mondta a megnyitón Baranyi Sándor, a település polgármestere, aki örömét fejezte ki, amiért a tárlat és annak üzenete eljutott a Jászságba. Jászdózsa első embere kiemelte: a település fontos értéknek tartja a nemzeti összetartozást, ezt fejezi ki határon túli testvérkapcsolatuk is a székelyföldi Csatószeggel.

A megnyitón Dr. Hetzmann Róbert publicista is beszélt, aki a Jogar Alapítvány és a társszervező Patrióták nevében is köszönetet mondott, hogy Jászdózsa befogadta a szabadtéri tárlatot. – A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai – emelte ki. Ezt az üzenetet szimbolizálja, hogy a plakátokon együtt szerepelnek a magyarországi és az országhatárokon túl élő magyarok arcai.

A beszédeket követően a mintegy félszáz érdeklődő – köztük több generációt is képviselve, diákok és az idősotthon lakói – közösen megtekintették a plakátokat, melyeken 35, véletlenszerűen kiválasztott Kárpát-medencei hétköznapi ember portréja látható. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából valósult meg.

Jogar Alapítvány

(Fotó: Pesti József / Szoljon.hu)