A csillagösvény legszebb meséi

A népszerű erdélyi írónő, Bökös Borbála legújabb mesekönyve tizenkét meseszerű, mégis igaz történet segítségével vezet végig a magyar történelmen. A 68 oldalas, színes képekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak a kisiskolások számára remek olvasmány, hanem a felnőtteknek is bátran ajánlható. A csillagösvény legszebb meséi című könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, a Jogar Alapítvány azoknak küldi el, akik adománnyal támogatják szervezetünk munkáját.

E kötet megalkotásakor az a szándék vezérelt minket, hogy létrejöjjön egy szép, igényes mesekönyv, amely alkalmas a legfiatalabbak figyelmének megragadására, az identitás kialakítására és megerősítésére – még azok esetében is, akik számára a magyar legendárium enélkül sajnos kimaradt tananyag lenne. Látva a globalizáció kihívásait, a jövő nemzedékek számára idejében át kell adnunk a magyar művelődés kincseit, mégpedig közös történeteink elbeszélése útján – vallja alapítványunk.

A Bökös Borbála tollából megjelent kötet tizenkét mesés, de igaz történeten keresztül vezeti végig az olvasót a magyar história sorsfordító pillanatain, meghatározó korszakain, a ködbe vesző régmúlttól egészen a XX. századig – a gyermekek nyelvén szólva, de mégis örökérvényű üzenetekkel. A könyv nem csupán a 7–12 éves korosztály számára, de a nagyobbaknak, sőt a felnőtteknek is bátran ajánlható.  

Mesekönyvünk egyszerre épül a magyar néphagyományra és a történeti forrásokra: a kötet Attila hun király kardjának mondájával kezdődik és Wittner Mária 1956-os szabadságharcával ér véget. A történetek az egész Kárpát-medencét behálózzák, természetesként ábrázolva a nemzeti összetartozást, és egyúttal azt is elbeszélik, hogy a magyarság milyen szervesen beilleszkedett a keresztény európai kultúrkörbe, komoly szerepet vállalva annak gyarapításában és védelmezésében.

A csillagösvény legszebb meséi limitált példányszámban jelent meg, jelenleg nem kapható.

MEGRENDELŐLAP

A csillagösvény legszebb meséi