Tánccal nyílt meg az összetartozásunkról szóló kiállítás Mezőtúron

A mezőtúri Kossuth Lajos téren szép ünnepély keretében nyílt meg a Minden magyar számít! vándorkiállítás. A Kárpát-medence arcairól készült tárlat bemutatóján Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szűcs Dániel polgármester is beszédet mondott.

A mezőtúri Kossuth Lajos téren található óriástablók arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és osztatlan nemzetnek vagyunk a tagjai.

A plakátokon harmincöt véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany portréja együtt szerepel a magyarországiakéval, ezzel is az összetartozást, a magyar nemzet oszthatatlanságát jelképezve.

A délelőtti megnyitóünnepségre szép műsorral készült a „Leg a Láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja, valamint a Túri Zsiványok Citerazenekar. A kiállítást Szűcs Dániel polgármester, Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke nyitották meg.

A beszédeket és a zenés-táncos programokat követően a népes nézőközönség megtekintette a kiállítás 35 tablóját. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával turnézó tárlatot március 26-ig lehet megtekinteni a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében található város központjában, a Kossuth Lajos téren.

A Mezőtúr Városi Televízió felvétele