Magyar Moldva: fontos könyv született a csángó-kérdésről

2022. december 11.

Egyre több helyen helyen olvashatunk a Jogar Alapítvány legújabb kiadványáról, Domonkos László Magyar Moldvájáról. A kötetről már a média is beszámolt, a kedvező fogadtatással együtt pedig változatlanul nagy az érdeklődés a könyv iránt. Az alábbiakban a Magyar Moldváról szóló vélemények közül szemezgettünk.

"Domonkos László író, újságíró, televíziós szerkesztő új könyve a csángómagyarokról egyszerre történelem, szociográfia és vádirat. Megdöbbent, megrendít, olvasmányként lebilincsel" - írta a kötetről Cservenka Judit, a Felvidék.ma portál újságírója.

Balázs D. Attila író, újságíró e szavakkal méltatta a kötetet a Délmagyarország napilapban: "Megkapóan őszinte és szép könyvet írt Domonkos László a moldvai csángókról. A kötet sok mindent „helyretesz” bennünk keleti magyarjaink múltját és jelenét illetően, miközben a lapokon egyre mélyebbre jutunk a moldvai–etelközi utakon."

Nemrégiben egy, a szerzővel készített kisfilm is felkerült az internetre, amelyben Nagy Dorka ekként vall benyomásairól: "A könyvet olvasva, a románosítás módszereinél úgy éreztem, mintha egy krimit tartanék a kezemben."

A Magyar Moldvának valóban ott a helye minden, a magyar sorskérdések iránt érdeklődő honpolgár könyvespolcán. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent, színes képekkel gazdagon illusztrált könyvet kizárólag a https://jogar.hu/magyar-moldva/ oldalon keresztül lehet megrendelni.